Data

 

Obiad

06.09.2021 poniedziałek Zupa  ogórkowa z ryżem . Jabłko.     (10,7)
07.09.2021 wtorek Ziemniaki,   gulasz wieprzowy w sosie własnym,  ogórek kiszony , kompot  owocowy  . Paluszki . [1,6,10]
08.09.2021r
Środa
Spaghetti z sosem warzywno mięsnym ,kompot owocowy 200ml. Jogurt owocowy pitny.  [1,7,10]
09.09.2021  r Czwartek  Zupa pomidorowa z makaronem.. [1,7] Baton knoppers
10.09.2021r Piątek Makaron z serem.  Kompot owocowy                                                                                    Śliwka świeża,                     [1.3.7]

 

 Alergeny występujące w posiłkach:
1. Zboża zawierające gluten 2. Skorupiaki i produkty pochodne 3. Jajka i produkty pochodne
4.Ryby i produkty pochodne 5. Orzeszki ziemne (arachidowe) 6.Soja i produkty pochodne
7.Mleko i produkty pochodne 8.Orzechy 9.Seler i produkty pochodne
10.Gorczyca i produkty pochodne 11.Nasiona sezamu i produkty pochodne 12.Dwutlenek siarki

 

             13.Łubin

 

14.Mięczaki

 

 

Zgodnie z informacjami od producentów użyte produkty gotowe (np. kakao, herbata, dżem, ketchup, koncentrat pomidorowy, produkty z mięsa) mogą zawierać śladowe ilości alergenów: glutenu, mleka łącznie z laktozą, jaj, soi, orzechów, selera i gorczycy. Używane przyprawy: pieprz majeranek, bazylia, liść pietruszki, kopru , zioła prowansalskie mogą zawierać śladowe ilości alergenów 1,2,4,7,9,10,11,12,13 według oświadczenia producenta.

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Zgodnie z informacjami od producentów użyte produkty gotowe (np. kakao, herbata, dżem, ketchup, koncentrat pomidorowy, produkty z mięsa) mogą zawierać śladowe ilości alergenów: glutenu, mleka łącznie z laktozą, jaj, soi, orzechów, selera i gorczycy.

Używane przyprawy: pieprz majeranek, bazylia, liść pietruszki, kopru , zioła prowansalskie mogą zawierać śladowe ilości alergenów 1,2,4,7,9,10,11,12,13 według oświadczenia producenta.

Zastrzega się zmiany w jadłospisie:

INTENDENT:                                                                                            DYREKTOR:

Skip to content